Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре

 Оригиналан текст на енглеском је објављен 29. јуна 2022. | Од Мингхуи дописника

(Мингхуи.орг) 2007. године је била неопходна јетра пријатељевом брату Ушија Сугаваре да би остао у животу. Пронађен је подударајући орган у једној кинеској болници. Сугавара је помогао у куповини преко потребног албумина за операцију ког је испоручио Кини. Био је шокиран када је тамо на лицу места открио срамну истину о пореклу органа.

Сугавара је некада био члан највећег јапанског криминалног синдиката - шестог Јамагучи-гумија. Напустио је клан 2015. и сада је познати економски коментатор у Јапану. Објавио је десетак књига и често је критиковао Комунистичку партију Кине због њене неетичке праксе.

У интервјуу за  новине Епохтајмс (The Epoch Times) 20. јуна 2022. Сугавара је открио шта је сазнао о присилном вађењу органа живим Фалун Гонг практикантима док је покушавао да помогне брату свог пријатеља да добије трансплантацију органа у Кини 2007 године.

У наставку је превод интервјуа с њим.Новинар: Господине Сугавара, можете ли ми рећи више о томе шта се догодило?

Сугавара: 2007 године здравствено стање јетре брату мог пријатеља се је драстично погоршавало. Доктор је рекао да му није преостало много времена и да је једини начин да му се спасе живот трансплантација органа. Тада се трансплантација јетре могла урадити само у САД, Француској или Кини. Али време чекања у САД и Француској је било веома дуго а цена  висока. Постојала су и врло строга законска ограничења. Као резултат тога, одлучио је да оде у Кину на трансплантацију.

Општа болница пекингшке војне полиције примала је јапанске пацијенте као и оне из Саудијске Арабије и Немачке. Кинески лекар у болници је рекао да би ускоро могли да пронађу донора и да ће цена бити 30 милиона јена (око 255.000 долара)

У августу 2007. доктор је рекао да су пронашли подударајући орган и да се операција може обавити било када. Али пре операције је откривено да протеин албумина којег је имала болница није подобан за операцију. Од мене је затражено да купим солуцију у Јапану и испоручим је Кини. Тако сам сазнао шта се дешава.

Успео сам да купим албумин у Јапану. Али пошто је категорисан као дрога, била ми је потребна дозвола за извоз. Са јапанске стране, користио сам своје везе да га ослободим царине. Затим сам следио инструкције посредника који је посредовао у трансплантацији органа да уђем у Кину из града Далиана, провинција Лиаонинг и одем на одређени лет за Пекинг.

У Пекингу сам наишао на проблеме. Иако је високи војни официр дошао да ме дочека, особље аеродрома ме је зауставило након што су у мом предатом пртљагу пронашли раствор албумина. Тврдили су да не могу да га изнесем са аеродрома без дозволе.

Аеродромска полиција, службеници јавне безбедности и војни службеници радили су за различите системе. Нико од њих није био вољан да одступи од свог става. Свађа је трајала неколико сати. На крају уз ангажовање јавног функционера, дозвољено ми је да напустим аеродром.

Предао сам раствор албумина болници и посетио брата мог пријатеља дан пре операције.

Доктор, који је раније студирао у Јапану и течно говорио јапански, рекао ми је да је донор у суседној соби и питао ме да ли желим да бацим поглед на њега. Подигао је завесу и видео сам младића како лежи на кревету. Рекли су да има 21 годину. Пошто су му дали анестетик, није реаговао.

Рекао ми је да је донор био веома лош човек, злочинац који је осуђен на смрт. Пошто би пре или касније умро, могао би допринети донацијом својих органа пре смрти. Доктор ми је рекао: „Он је веома млад и има веома здраву јетру”

Питао сам доктора шта је младић урадио што је довело до смртне казне. Рекао је да је био члан терористичке организације. Нисам престао питати шта је тачно урадио. Доктор је рекао да је он припадник „Фалун Гонга

На крају операција није успела и брат мог пријатеља је умро током операције.

Репортер: Како је изгледао младић када сте га видели?

Сугавара: Лежао је тамо. Руке и стопала су му биле замотане завојем. Пресекли су му тетиве на рукама и стопалима дан раније. Доктор је рекао да је то да би га спречили да побегне. Осим тога, када се људи плаше склупчају се а то би утицало на квалитет органа приликом вађења. Зато су му урадили тендонектомију.

Репортер: Значи, био је жив пре трансплантације?

Сугавара: Наравно. Када сам га видео, био је још жив. Али он би умро након што би му уклонили орган. Рекли су да је стопа успеха највећа ако се вађење органа дешава у исто време када и трансплантација. Што се тиче онога што су урадили његовом телу- не знам.

Репортер: Колико им је требало да пронађу донора?

Сугавара: Брат мог пријатеља је прво отишао у Кину на преглед, а затим се вратио у Јапан. Кинеска страна је пронашла подударајући орган месец дана касније.

Репортер: Ко је био агент?

Сугавара: Радио је као медицински посредник. Од 2007. многи богати Кинези долазили су у Јапан у групама ради медицинског туризма. И он је био умешан у то. Он је кинеске националности и студирао је у Јапану. Има широку мрежу веза и спријатељио се са многим познатим јапанским лекарима.

Репортер: Општа болница оружане полиције Пекинга активно се бави трансплантацијом органа?

Сугавара: Да. Према њиховом сопственом представљању многи богати људи у Европи, САД, Русији, Саудијској Арабији и другим блискоисточним земљама иду тамо на трансплантацију органа. Видео сам тамо неке западњаке. Што се тиче Јапанаца брат мог пријатеља је био једини тамо. Али чуо сам да су многи Јапанци ишли тамо на трансплантацију органа.

За боравак пацијената пре операције постоји посебно место и  мислим да то мора да буде хотел у близини. Лекари су радили честе физикалне прегледе пацијената пре трансплантационих операција.

Репортер: Да ли су се умешали званичници Комунистичке партије Кине?

Сугавара: Наравно. Речено ми је да без учешћа званичника не би било начина да болница ради трансплантацију органа и да се многе ствари не би могле обавити.

Када сам био на аеродрому изашао сам кроз пролаз за ВИП (енглески: a very important person
-веома важна особа) и подземни тунел, који обично користе високи званичници. Нисам видео друге аутомобиле тамо. Поред једног високог функционера који је дошао да ме прими, била су и четири наоружана војна официра. Војни аутомобили су нам ослободили пут док смо се возили од аеродрома до центра Пекинга.

Нисам знао ранг званичника, али мислим да мора да је имао неку моћ. Када је довезен његов ауто, црни Лексус, паркирао се тик уз авион и онда су цариници дотишли да ми ударе печате у пасош. Затим смо отишли кроз излаз на којем је писало „само за ВИП“

Разменио сам визит карте са тим службеником. Али пошто је прошло толико времена, изгубио сам је.

Репортер: Да ли су главни медији у Јапану знали за ово?

Сугавара: Знали су за то, али су одбили да о томе извештавају јер су и даље желели да послују у Кини.

Неки репортери великих јапанских медија су такође били тамо када сам отишао у ту болницу. Хтели су да ураде неки интервју о трансплантацији органа, али их је болница одбила. Када сам ручао са агентом, био је присутан и један репортер.

Ово је веома окрутно. Чак и сада када причам о томе и даље осећам да је тако окрутно. Потрошили смо 30 милиона јена, али смо ипак изгубили два живота. То није добро ни за кога.

Али они Кинези укључени у то веровали су да раде праву ствар. Свима им је испран мозак. Чак ни кинески доктор са којим сам разговарао није веровао да су урадили било шта лоше, јер су људи које су убили били „затвореници осуђени на смрт“. Сви они тако мисле. Свима су  испрани мозгови. То је заиста веома брутална ствар.

Сав садржај објављен на мингхуи веб страници заштићен је ауторским правима Мингхуи.орг. Мингхуи ће редовно и у посебним приликама правити компилације свог онлајн садржаја.

Кинеска верзија

Чланак на Epoch Times-u

Повезани чланци:

Уместо лечења, тортура мучења - злочини бившег доктора запосленог у логору за принудни рад Баодинг, кинеске провинције Хебеи

Избор савести - избор између живота или смрти

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤