Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Избор савести - избор између живота или смрти

Избор савести -  избор између живота или смрти

Објављено 28. маја 2022.
Од практиканта Фалун Дафе из Кине

(Мингхуи.орг) Радио сам у влади у Кини. 1997. сам почео упражњавати чигонг Фалун Дафа. Многи моји сарадници су знали колико је Фалун Дафа сјајан и које предности има у побољшању физичког и менталног благостања.
Међутим због огромне популарности Фалун Дафе у Кини посебно међу члановима Комунистичке партије и војске, режим је јула месеца 1999 године забранио практиковање Фалун Дафе.

Прошло је већ 23 године од почетка прогона ове праксе. У овом периоду је ухапшено безбројно практиканата који је практикују, осуђено и мучено зато што нису одустали од практиковања Дафе. Један од њих сам и ја. Сведок сам како су починиоци који су учествовали у прогону не водећи се исправном савешћу и сами постали жртве.
С друге стране, они који се нису дали омести и штитили Дафа практиканте предиспонирани су да уживају много другачији исход.

Благослови за добродушне

Мој друг Џао

Имам старог друга из разреда по презимену Џао. Његова породица није била  добростојећа. Његови родитељи су често били болесни, а супруга му није радила. Како је мени тада ишло добро, често је позајмљивао новац од мене.Након што је комунистички режим започео прогон, држао сам своје књиге Фалун Дафе у његовој кући.
1999. године КПК је почела да прогања Фалун Гонг и желела је да уништи Дафа књиге. Сви у његовој породици су веома љубазни и добро су водили рачуна о књигама све док их нисам покупио.
Овај чин љубазности донео је благослов његовој породици. Благословен својом добротом, мој разредни друг је касније добио прилику да води продавницу у средњој школи. Продавница је пословала веома добро. А преузео је и управљање школском мензом. Како је његов посао растао, отворио је још једну продавницу и мензу у другој средњој школи. Пословање у другој школи је такође било веома успешно.

Директор коме је додељено да ме надгледа

КПК је почела да прогања Фалун Дафу па сам отишао у Пекинг да поднесем петицију а када сам се вратио уклоњен сам из канцеларије и пребачен назад у биро. Надређено одељење је такође одредило заменика директора који ће бити задужен да прати мој свакодневни живот.  Прошао сам кроз много тога за време док је он пазио на мене. Међутим, „одговорни“ директор никада није рекао ништа лоше о Дафи, нити је пријављивао нешто о мени. У овим крвавим годинама (прогона) мало је оних који се усуђују на то. После сам прошао кроз илегалне радне логоре и незаконите казне, али он не само да није био умешан (у прогон) већ је брзо унапређен од заменика директора до главног директора, а потом пребачен на боље функционерско место у граду.

Шеф и заменик моје радне секције

Пошто смо и моја супруга и ја били прогањани због практиковања Фалун Дафе, смањене су нам и плате. Уз наше родитеље и мало дете које смо издржавали, морали смо да живимо са веома малим буџетом.
Знајући са каквим се потешкоћама суочавамо, два управника у одељењу у коме сам радио посетила су нас током кинеске Нове године и дала нам преко потребних 2.000 јуана да покажу своју подршку.Ово је чин љубазности у временима невоље.
Када сам завршио издржавање казне у логору и вратио се на посао, два управника су наставила да ми помажу колико су могли. Касније су обојица унапређени, начелник секције је унапређен у првог директора, а заменик начелника у заменика директора.


Трагична судбина оних који су учествовали у прогону

Стари су говорили: Добро се добрим награђује а зло - злим!

Мој директни надзорник

Са почетком прогона, мој бивши директни претпостављени је пребачен у одељење за пропаганду и био је задужен за клевету Фалун Дафе. Када ме је моје одељење номиновало за најбољег запосленог, он то није одобрио образложивши да нисам прошао политичку рецензију.

У ствари, пре него што је дошло до прогона, радио сам са њим неколико година. Он ме је унапредио из редовног запосленог у менаџера одељења. Знао је како ме је Дафа променио у бољу особу и све предности које сам добио од праксе. Током састанка широм округа, једном је рекао свим учесницима састанка да сам ја најбољи и да ми највише верује.

Једног дана у пролеће 2003. изненада је преминуо код куће. Био је у својим 50-им годинама.

Бивши шеф полиције

Године 2007. унапређен је и радио на нашим просторима бивши начелник локалне полицијске станице. Сарађивао је са локалном канцеларијом Бироа 610 како би наставио да прогони Дафа практиканте. Заједно са локалним особљем „610“ директно је учествовао у киднаповању десетина локалних Дафа практиканата, и незаконито их осуђивао, незаконито преваспитавао кроз рад и незаконито их затварао. Десетине практиканата је ухапшено и касније осуђено. То је узнемирило добре људе у целом округу, па су и њихове породице уништене. Он је то схватио као велику победу против Фалун Дафе, убрајајући то као политички капитал. Баш када је планирао да прослави свој успех, доживео је саобраћајну несрећу и погинуо.

Директор „Бироа 610" наставио је да прогони Дафа практиканте. Један од његових рођака је био практикант Фалун Дафе и отишао кући код њега да га убеди да не чини овакве зле ствари, иначе ће га стићи одмазда. Међутим, ова особа која је била прожета атеистичким идејама и заслепљена жељом за влашћу викнула је: „Не верујем у одмазду, не бојим се никакве одмазде.“

У јуну 2010. године, док је возио нови aуди по веома широком путу, налетео је на дрво. Позвао је супругу и замолио је да позове хитну помоћ. Али када је хитна помоћ стигла, он је већ био мртав.

Још два директора

У мојој канцеларији је био један менаџер који је био веома интелигентан и предстојала му је обећавајућа каријера. Често је вербално вређао Фалун Дафу и ругао ми се. Рекао сам му да је таоистички мудрац Лао Це једном рекао: „Када глуп човек чује за Тао, смеје се наглас. Када се не би смејао(томе) то не би био Тао" - Заћутао је.

Људи ће одговарати за оно што кажу и раде. Касније је ова особа пребачена у покрајину где је добила виши положај. Убрзо је био под истрагом умешан у велику корупцијску аферу. Извршио је  самоубиство скочивши са зграде.


Други заменик директора  на мом радном месту - Сун је такође презирао Дафа практиканте и с времена на време клеветао Дафу. Сун је био школски друг мог разредног старешине у средњој школи. На њиховом разредном окупљању рекао је мом учитељу: „Један од ваших најбољих ученика – алудирајући на мене (завршио сам средњу школу са највишим оценама и примљен у најбољу средњу школу) практикује Фалун Гонг и завршио је у затвору.
Недуго након тога, Сун је осуђен за примање мита и послат у исти затвор у коме сам ја у то време био незаконито затворен.

Горе су наведени примери добре и зле одмазде који су се десили око мене. Постоји стара изрека: „Боље је узбуркати воде три реке него узнемирити срца Дафе(практиканата)“

Искрено саветујем онима који још увек прогоне ученике Фалун Дафе да хитно обуздају свој галоп и престану да учествују у прогону.Kineska poslovica - Ne remetiti vernike
Сав садржај објављен на веб страници Мингхуи заштићен је ауторским правима. Мингхуи.орг. ће редовно и у посебним приликама објављивати компилације свог онлајн садржаја.

Кинеска верзија

Повезани чланци:

Уместо лечења, тортура мучења - злочини бившег доктора запосленог у логору за принудни рад Баодинг, кинеске провинције Хебеи

Јапански коментатор сведочи да је Фалун Гонг практикант убијен ради одузимања јетре

Остали садржаји Преступника укључених у прогон Фалун Гонга
( чланци на енглеском језику ) https://en.minghui.org/cc/115/

 
 

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤