Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Искуства са практиковањем чигонга Фалун Дафа званог и Фалунгонг - Разне болести и аномалије излечене традиционалном праксом Фалун Дафа: Део I, чланци 1-5

1. Фалун Гонг је натприродна наука
2. Наследна болест с фаталном прогнозом нестала за неколико дана

3. 15-годишњак оболео од рака и лимфома и његово чудесно излечење 
4. Искуство војног инвалида са праксом Фалунгонг
5. Оболела од рака дојке: Моје излечење дугујем Фалун Гонгу
6. Излечена цироза јетре у завршној фази обољења, вежбањем Фалун Дафе
7. Погрбљеност нестала након 23 дана вежбања чигонга Фалун Дафа
8. Пластични хирург из Индије запањен лековитом моћи чигонга Фалун Дафа
9. Радиолог: сатисфакција вежбања Фалун Дафа
10. Опорављање и враћање у друштвено окружење једног алкохоличара после вежбања Фалун Гонга
11. Доктор опорављен од опасног тумора носа и избегао операцију
12. Најбољи начин да се захвалим за излечење моје болести у терминалном стадијуму
13. Књига коју ми је дала медицинска сестра довела је до излечења од рака панкреаса
14. Моја фотографија је доказ да ме је упражњавање Фалун Дафе променило
15. Војни лекар, убеђени атеиста и практиковање чигонга Фалун Дафа
--------------------------------------------------------------------------------------------
Део II,  чланци 6 -10
Део III, чланци 11 -15
_______________________________________________________

1. Фалун Гонг је натприродна наука

Објављено 19 јула 2013. на веб страници мингхуи.орг
Од Џанг Ли практиканткиње чигонга Фалунгонг која живи у САД-у

2012 године на састанку светске здравствене организацијае су стручњаци упозорили да претерана употреба антибиотика може довести до резистентности бактерија и да то сада чак и код безазлених операција или мањих инфекција може да изазове смрт.

Обраћајући се стручњацима за заразне болести 14 марта 2012 године у Копенгхагену Маргарет Чен генерални директор Светске здравствене организације сугерише да сваки антибиотик може постати бескористан. Она наводи: "да су средстава постантибиотичке ере дефакто крај модерне медицине" Она даље наставља: "За пацијенте инфициране са неким резистентним патогенима показало се је да се је морталитет повећао за око 50 % " Госпођа Чен је истакла да су последице које бактерије отпорне на лек могу изазвати, тежак болнички третман" Неки софистициране интервенције, попут операције кука, трансплантације органа, хемотерапија код обољења рака и нега превремено рођене деце могу постати много теже или чак превише опасне да се изводе" ( Светска здравствена организација )

Пут бескрајне болести

Хтела бих да поделим искуство моје ћерке, пре и после вежбања Фалун Гонга.

Лин Јили са дерматитисом на лицу фебруара 1999. Слика са minghui.org
Лин Јили са дерматитисом фебруара 1999.

Лин Јили након вежбања Фалунгонга јуна 1999. Слика : саminghui.org
Здравији изглед коже Лин Јили јуна 1999, након дерматитиса који је имала четири године.

Моја ћерка Лин Јили је имала шест година када смо први пут открили да има дерматитис.
С њеним растом су се симптоми погоршали. Упала се појавила на обе стране њеног тела са цурењем гноја и крви. Њено рубље је било обојено крвавим пругама. Оно што је највише забрињавало је да је она једва смела јести било који основни прехрамбени производ као што су зобена каша, хлеб и тофу. Чим би појела нешто од тога њено стање се је погоршало.

Лекари су јој убризгавали антиалергијске лекове али се је дерматитис само погоршавао. Такође је употребљавала традиционалну кинеску медицину али су симптоми остајали исти. Све што је доктор могао рећи је да ће моја кћи морати живети са овом болешћу до краја њеног живота. Пуно година сам потрошила много новца на скупе лекове. Њен тен је био блед, у рукама и ногама није имала снаге и често је дрхтала.

Једног дана ме је кћи питала: " Зашто сам тако несрећна? Најрађе бих умрла " Није знала да је за мене њена болест из дана у дан била као убод ножа у срце. Држале смо једна другу у наручје и плакале. Храбрила сам је да има веру и да ћу потрошити и задњи динар који имам да нађем доброг доктора да јој излечи болест. У то време сам тражила од неких особа да нам помогну да се пронађе добар лекар у Пекингу. Моја ћерка је такође два пута прележала тешку упалу плућа. Врх њеног језика је постао црн а према кинеској медицини се то сматра опасним знаком. Рекла ми је да је једне ноћи видела многе зле појаве у својој соби. Схватила сам да је видела многа бића ниског нивоа из других димензија.

 

Права лековита средства

Као и моја ћерка и ја сам имала доста болести. Међутим крајем 1998, један пријатељ ме је упознао са чигонгом званим Фалунгонг. Моја кћерка којој онда није били ни десет година прокоментарисала је да су покрети вежбе изгледали прелепо. Када сам је питала да ли жели да их научи она је одлучно рекла: "Да!" Ово је био чудесан преокрет у њеном животу.

Књиге фалунгонга нису биле скупе и купила сам књигу Џуан Фалун и неке друге Фалунгонг књиге. Престала сам пратити омиљене телевизијске програме а то време сам резервисала за заједничко вежбање и читање. Такође смо читале чланке за размену искуства других људи који су практиковали Фалунгонг. Преснимила сам на кантонском дијалекту траку “Култивацијске приче о упражњавању Фалун Дафа (званог и Фалунгонг) Део 2“ и пуштала сам их да их током оброка чују и други чланови моје породице (кад смо били сви на окупу) Овако су они били упознати са праксом која је захтевала добро понашање и придржавања принципа истинитости, добродушности и толеранције, тј. култивирања веома добрих карактерних црта.

Након вишемесечног вежбања сам схватила да је кључ култивације познавање фа (кинески назив за законе и принципе будистичке школе) и култивација сопственог карактера!

Једне ноћи када сам касно дошла кући мој муж је играо маџонг (кинеске домине) Моја кћерка је била у сузама јер је сутрадан ишла на школски излет а отац није хтео да изађе и купи јој храну за пут. Рекла сам јој да ћу јој то ја купити.
Када смо излазиле из куће моја кћи је променила своје мишљење о оцу и весело му је рекла довиђења. Питала сам је: ''Била си љутита на оца, зашто си сад раздрагана?" Одговорила је: "Сећам се да нам је Учитељ (учитељ чигонга Фалунгонг и аутор књиге Фалун Гонг и Џуан Фалун ) рекао да се треба опходити лепо с људима. Чак и ако други нису добри према нама, требало би да будемо љубазни према њима"

Била сам срећна чути ово јер је указивало на то да је она имала корист од праксе и побољшала карактер.

Једног дана када је моја кћи стајала у ред да купи ручак у школи, једна другарица из разреда јој је затражио да јој позајми један долар. Код себе је имала само $ 1.25. Али она није оклевала и дала је долар другарици. Када је другарица отишла она је погледала преосталих 25 цента и питала се шта може купити за 25 цента? “Мислим да ћу купити комад слаткиша”
Касније сазнавши шта се десило са мојом кћерком други школски другови су одлучили да поделе храну с њом. Ученица која је позајмила новац била је веома дирнута и загрливши је упитала: "Зашто си ми позајмила новац када ниси имала довољно ни за себе?" Моја ћерка је одговорила: "Нисам мислила на себе, мислила сам да ти је вероватно новац потребнији него мени" Након што сам чула ову причу насмејала сам се и загрлила ћерку. Од ''себичност'' до ''увек прво мислити на друге'' је животни пут који се враћа свом правом првобитном бићу.

Након што почну практиковати Фалунгонг тела практиканта се стално прочишћавају. Врло брзо моја ћерка је била у стању да једе различиту врсту хране која се пацијентима с дерматитисом забрањује. Њена кожа обасута улцерацијама је ствар прошлости.

Сада је моја ћерка млада дама, која је захвална Учитељу Фалунгонга за спасење. Једном ми је рекла: "Да нисмо започеле практиковати Фалунгонг данас вероватно не би биле живе! "

Што се мене тиче, болови у зглобовима, мигрена, ноћно знојење, аритмија и тумор материце - све то је нестало. Ја више не узимам лекове. Доктору сам рекла да сам постала здрава јер вежбам Фалунгонг. Био је задововољан да ми је здравље добро и одговорио: "Онда би требало да наставите да вежбате Фалунгонг"

http://en.minghui.org/html/articles/2013/7/19/141126.html

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤