Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Концепт кармичка казна - Кинези пригрљују древни концепт за разумевање последица прогона

Кармичка казна: Кинези пригрљују древни концепт за разумевање последица прогона

Аутор: Брајан Кол

Објављено 16. августа 2014. на веб страни http://en.minghui.org

" У последњих неколико година сам сакупљао и уништавао летке, памфлете и банере са информацијама о објашњавању чињеница о прогону Фалунгонг практиканата (у Кини) Стамбени одбор кинеске комунистичке партије ми је наредио да радим такве ствари, јер сам добијао социјалну помоћ.
"Нога ми је сломљена и не могу ходати сам. Свестан сам да ме снашла кармичка одмазда јер сам деловао по заповеду КПК. Знам да је (чигонг пракса) Фалунгонг добрa, они који га упражњавају су добри људи. Искрено се извињавам Фалунгонг практикантима и молим за опроштај. Такве ствари нећу више радити. "Фалун Гонг је добар" Често имам то у виду.
Горе наведени текст је изјава коју је Лу Ћин, кинески грађанин који није практикант Фалунгонга послао веб страници мингхуи.орг објављеној 4. јула 2014.
Све више и више кинеза посматрају прогон Фалунгонга и ствари које се око њих дешавају у традиционалном контексту одмазде (Бао Јинг или 报应) који се односи на морални поглед узрока и последице.
 "Чиниоцима добрих дела Небеса шаљу све благослове, а на злочинитеље све несреће" тако се каже у „Књизи докумената“ писаној пре више од 2.000 година.

Кинези верују да се живот одвија у моралном универзуму у коме се узрок и последица манифестују кроз "одмазду", која у овом контексту може бити позитивна или негативна. Он такође служи као веза између људских бића и Неба (или универзума у целини) у смислу да се људским делима суди а које имају и космичке последице.
У главној књизи, дневнику о "Заслугама и Манама": "Друштвене промене и морални поредак крајем Империјалне Кине", Синтија Брокав, професор историје на Универзитету Брауну, описује "oдмазду" као "веровање у натприродне или космичке одмазде, основно веровање, с времена на време фундаментално веровање кинеске религије од почетка писане историје"

 
Осећај "кривица и ослобођења"

Како Фалунгонг практиканти и даље указују људима о доброти праксе и излажу на видело прогон, људи добијају јаснију слику зашто је прогон фундаментално погрешан.
Један практикант Фалунгонга је на свом радном месту скоро свим функционерима и агентима кинеске комунистичке партије помогао да се исчлане из ККП и њених придружених организација. Једног дана, заменик секретара је дошао у његову канцеларију и упитао га: "Зашто ми ниси помогао да се исчланим из КПК?" Практикант је био изненађен, јер је пет других колега било присутно у канцеларији у исто време.

"Ти се шалиш, зар не?"
"Не, не шалим се" одговорио је заменик секретара комунистичке партије.

Када му је понуђен алиас да се испише, рекао је: "Једноставно користите моје право име. Молим вас да дођете у моју канцеларију када имате времена. Имам друге ствари да разговарам са вама"

Сутрадан, он је открио да је док је био на служби секретара КПК у свом родном граду дао ухапсити и претући једног Фалунгонг практиканта. Питао је: "Шта да радим? Не желим да ме због тога стигне одмазда" На основу савета практиканта, он је написао изјаву покајања и послао веб страници мингхуи. oрг. да изрази своје покајање.

Прогон који траје већ 15 година против Фалун Гонга не само да је нанео доста смртних случајевa и штету више од 70 милиона практиканата, већ је постао и огроман терет многим људима који су прогон извршавали као део свог посла.

Полицајац који је недавно мучио Фалун Гонг практиканта доживео је велике промене у свом животу. 
Добио је мождани удар, прошао кроз тортуру развода брака а његов син јединац је био затворен. Изгледао је као да је преко ноћи остарео за деценију, налазио се на ивици снаге, подивљалог изгледа.
Практикант га је препознао на улици, и испричао му о принципима одмазде: "што посејеш, то ћеш и пожњети" - нешто што комунистичка доктрина искључује, јер је противуречно принципима које учи атеизам.

Бивши полицајац је слушао тихо и пажљиво. Онда је грунуо у плач, гласно јецајући, као да му је управо спао терет који је собом носио дуги низ година. Одлучио је да пошаље јавну изјаву преко веб стране мингхуи.орг и јавно заузме став против онога што је некада радио.

Три месеца касније, он је изгледао много млађи и свежији, као да је постао нова особа.
 
Древни концепт погони кинезе одлукама

Кинески званични медији известили су да је током последњих пет година преко 500 судија у Пекингу дало оставку а преко 300 у Шангају. Исти показатељ је за провинцију Ђансу  где је 1.850 судија дало оставку. Само у 2013. Шангај је изгубио преко 70 судија. Ово питање је посебно жестоко код локалних судова. Веб страница Мингхуи.орг је такође известила да локалне канцеларије бироа за прогон ткз. "биро 610" такође имају потешкоће са попуњавањем упражњених радних места.
Ово је вероватно повезано са тим да кинеска јавност види поразе високих званичника КПК као резултат освете за њихова лоша дела током прогона Фалун Гонга. Судије су посебно кључне особе у праћењу политике прогона и доношења затворских казни Фалунгонг практикантима.

"Пад високих партијских званичника је баш оних који су прогонили Фалун Гонг (практиканте) и сада се сусрећу са својим одмаздама. Ова перцепција је распрострањена у Кини. Ово сам пратила. Свако треба да буду информисан о истини.
У супротном, када дође одмазда нећемо бити свесни зашто нам се катастрофе догађају" рекла је овог лета једна кинеска туристкиња практиканту Фалунгонга у швајцарском граду Луцерну.


Страх од небеског закона одмазде је један од главних покретача иза ткз. туиданг (иcчлањивања из ККП) Успех покрета у Кини је: иcчлањивање више од 350 милиона кинеза који су тиме изабрали да избегну бити укључени у одмазди с кoјом ће се КПК и њени чланови суочити у будућности, осуђујући своје комунистичке организације.
Људи знају да је прогон лош, и да ће доћи време да за то одговарају.
 
Подизање свести у корист друштва

Мада концепт одмазде постоји у многим културама, људи га могу видети само у смислу казне, или заблудно као "око за око"
Идеја одмазде уместо тога јасно изражава универзално предвођен принцип да се доброта награђују а злочинци подносе последице за учињена дела.

То је концепт који преовладава у већини система веровања у свету, али му већи број људи модерног света не придаје важност. Фалунгонг практиканти који указују на такве приче одмазде, и позитивне и негативне, раде то да би тиме подсетили људе на оно ушта су некада чврсто веровали и користили као животне смернице.
Један практикант Фалунгонга (у Кини) послао je писмо локалном шефу који је био задужен ya унутрашњu безбедности и често прогонио практиканте. Пишући писмо овај човек је размишљао о животним тешкоћама кроз које је овај полицајац прошао; одрастања без оца који је умро неколико месеци након његовог рођења, преудаји његове мајке која га је затим оставила на бризи баке у кући његовог стрица. Како је стављао слова на папир тако су и његове сузе више текле. Полицајца је видео као ближње људско биће и није желео да овај још више пати у животу због прогона који је вршио. Саветовао је полицајцу да не следи политику прогона и наноси катастрофе себи.
Два дана касније, он је позвао полицајца и питао: "Да ли сте добили моје писмо?" Полицајац му је одговорио: "Да, прочитао сам писмо. Било је дуго" Он је затим обавестио практиканта да је ослободио све практиканте (Фалунгонга) заточене у његовој дивизији.

Информисањем својих кинеских суграђана о овом древном концепту одмазде, усмеравајући их да користе ову спознају у своју корист, Фалунгонг практиканти су допринели позитивним променама у кинеском друштву. Изгледа да овај древни концепт доживљава препород и поново помаже као смерница кинеском народу.


Овај текст на енглеском: http://en.minghui.org/html/articles/2014/8/16/2539.html
Неки од примера кармичке одмазде.


Радна места у кинеском " Бироу 610 " се називају "замке смрти"


Од Мингхуи дописника из Кине
Објављено: 16.09.2014. на веб страни minghui.de
(Менг Џаоцинг (孟兆庆), шеф "Бироа  610" у округу Нинг у провинцији Гансу, умро је 23. децембра 2011. у саобраћајној несрећи. Полицијски комби у ком се возио се је сударио са камионом и резервоар комбија је почео горети. Ауто је припадао окружном суду у Нингу, где је Менг радио као председавајући судија.
Scena sa mesta sefa zloglasnog gestapo biroa

 Сцена са места несреће Менг Џаоцинга 孟兆庆

Радећи у Бироу 610 – једне ванзаконске инстанције овлашћене за прогон Фалун Гонг практиканата, Менг је издао више од 30 налога за хапшења Фалун Гонг практиканата и послао многе од њих у радне логоре. Биро 610 је директно одговоран за мучењe практиканта Џанг Јулинга, које je резултовалo смрћу 2002 године. 

Старија жена практикант Фалунгонга из Нинг је преко десет сати мучена на тзв "Тигровој клупи"

t3_tiger_bench_s_falunart_com_jqydV.jpgСлика са приказом мучења
на ткз. "Тигровој клупи"

Пастел 99 х 69,5 цм.
Насликано 2009 год.

  Аутор: Ванг Џипинг
  Тема: Прогон у Кини
 

Слика приказује уобичајену методу мучења којом се наносе жестоки продужени болови. Испод ногу  су наслагане цигле док затезана ужад вуче везане ноге доводећи до границе ломљења костију.

  Уметник је обојици мушкараца додао орел, мученику - светао и вечни, а другом таман са сабласним духом.
   Јасна разлика указује на оно што очекује мушкарце после овог животног века на основу избора којег су направили.


"Биро" 610 је основан 10 јуна 1999, због чега и носи назив "6 10" Према наредби тадашњег лидера Комунистичке партије Кине Ђианг Цемина, Биро 610 не подлеже никаквом правном систему и уставу. Особље Бироа 610 налаже локалној полицији и државним тужиоцима да прогоне Фалун Гонг практиканте.
Због сталног напора практиканата Фалун Гонгa да подигну свест о прогону, многи Кинези препознају да је прогон бесправан, супротно ономе што комунистичка пропаганда тврди.
Многи сматрају неприродно много смртних случајева и пад многих службеника Бироа 610 као кармичку одмазду - као отплатy за њихова лоша дела. Традиционална кинеска мисао каже да се таква кармичка одмазда може десити директно и члановима породице.
Радна места у Бироу 610 су се првобитно ценила као послови који су гарантовали додатни приход. Сада почињу да се све више и више сматрају као замке смрти и нису популарна.

Провинција Гансу
Лиу Вуцинг (刘五庆) партијски секретар Општинског одбора, политике и права у Чингјангу и шеф Чингјанг Бироа 610 у провинцији Гансу је умро августa 2006 од рака, након дугог периода мучења с болешћу.
Шеф Чингјанг Бироа 610 Кингианг, Мен Јиџинг (门 懿 镜) и Баи Веичуан(白 维权) један од чланова његовог особља погинули су у саобраћајној несрећи када су били на путу да би "трансформиpали" практиканте. Њихов ауто се је преврнуо.

Провинција Ђилин
Ванг Фуниан (王福 年) директор Бироа 610, општине Меихекоу, и његове колеге Џоу и Лиу Пенг (刘鹏) погинули су у саобраћајној несрећи 8 новембра 2004, када су ишли да хапсе Фалун Гонг практиканте. Ауто је пао с моста.

Провинција Шанши
Лу Хеминг (芦 鹤鸣) директор месног Бироа 610 у Ханџонфу и заменик секретара Бироа 610 општинског одбора Ханџонг су погинули у саобраћајној несрећи. На излет је повео своју ћерку, сина, унуке и два секретара када је 23 марта 2013 доживео саобраћајну несрећу. Џип марке Митцубичи се је нашао прикљештен између два камиона у тунелу код округа Фопинг. Лу, његова ћерка и два секретара су погинула на лицу места.
Провинција Хебеи
Шен Баојуен (孙 保 元) директор Бироа 610 области Јаншан града Цангџоу преминуо је на лицу места када се је 30 маја 2010 његов ауто сударио с камионом. Имао је само 44 године.
Провинција Хубеи
Џанг Шиминг (张石明) први директор Бироа 610 града Хуангганга je умро 13. фебруара 2005 од срчаног напада. Имао је само 48 година. Ванг Кеву (王克武) шеф Бироа 610 у Хуанггангy је у другој години свог службовања при Бироу 610 оболео од рака јетре и умро априла месеца 2005 године.

Провинција Џингши
Динг Шинфа (丁 鑫 发) заменик директора јавне безбедности Бироа 610 провинције Џангши je био је одговоран за прогон Фалун Гонг практиканата. Он је осуђен на доживотну робију 2007 године.
Шу Шаоганг (徐小刚) директор Бироа 610 општине Ђиуђанг је осуђен је на 17 година затвора.
Пенг Ђингшенг (彭金生) директор Бироа 610 општине Ђиуђанг, умро 2002 године у саобраћајној несрећи, када је био на путу да ухапси Фалун Гонг практиканте.
Ли Ђиенхуа (李建华) први директор Бироа 610 среза Ђиуђанг умро је од акутне болести крајем 2007 године.

Провинција Хеијлонгђианг
Ли Ђиаминг (李佳明) директор покрајинског Бироа 610 у Чичихару је умро 7. јула 2012 године од срчаног удара док је био са супругом на путу до супермаркета. Било му је само 49 година.
Тиан Лиђун (田立军) бивши партијски секретар Комитета за политику и Законодавство покрајине Муданђианг је умро од рака. Његов колега Ли Чангчинг (李长青) заменик страначког секретара и шеф Бироа 610, је умро 22. јула, 2007 од рака. Његов наследник, Пан Јинг (潘 影) такође је имао рак.
Ванг Џиђие (王志杰) бивши политички комесар обласит Суихуа и обласни директор Бироа 610, умро је 14. априла 2009 од рака.
Цуи Јивен (崔义文) бивши партијски секретар Комитета за политику и права града Хаилин се је утопио.

Провинција Шандонг
Ју Јуеђин (于 跃进) директор Бироа 610 градског СУП-a у Лаијангу је умро је 20. априла 2011 од срчаног удара убрзо након што је пензионисан у старости од 54 година. Његова супруга Ђианг Лина (姜丽娜) преминула је 25. јула 2008 у саобраћајној несрећи.
Љиу Веидонг (刘维东) заменик директора града Чишиа, провинције Шандонг, умро је у фебруару 2012 од рака дебелог црева када је имао 50 година.
Ли Зенггуанг (李增光) из града Чишиа, запослен при Бироу 610 умро је 2004 године од рака панкреаса. Ма Јанхуи, заменик шефа Бироа 610 општине Лонгкоу умро је 2007 од карцинома ректума. Супруга Шу Донгшенг, заменик шефа Бироа 610 општине Хаијанг, добила је рак дојке, а њихов син је погинуо у саобраћајној несрећи. Сонг Шукин, бивши заменик шефа Бироа 610 општине Џаојуан, новембра 2009 је имао озбиљну саобраћајну несрећу.
Унутрашња Монголија
Ли Ђун (李群) шеф Бироа 610 општине Јакеши је умро је од рака. Његов наследник, Лин Хаичинг (林海清) је оболео од неизлечиве болести.
Провинција Јунан
Јанг Шингјуен (杨兴源) главни запослени при Бироу 610 покрајине Јунан, постао је озбиљно болестан и умро 2008 године.
Ванг Шоучианг (袁寿祥) партијски секретар Општинског одбора за политику и права Хонгхеџоу умро је од рака јетре.
Пенг Џонгфа (彭 中 发) шеф Бироа 610 округа Јианшуи је умро од рака.
Отац Џианг Јонгџонга (江勇忠) запосленог при Бироу 610 провинције Хунан је парализован а његова мајка је ослепела.

Провинција Хајнан
Ванг Џонгћин (王忠俊) шеф Бироа 610 округа Динг'ан, једном је рекао: "Ви Фалунгонг практиканти говорите о одмазди. Шта је то та одмазда? Ја сам ухапсио многе Фалун Гонг практиканте и даље живим добар живот и здрав сам. Ја нисам доживео никакву одмазду"
Након овог разговора је за мање од месец дана његов син јединац погинуо од гушења процуреног гаса, а његова супруга је умрла скочивши 8. маја 2004. у бунар.


Повезани текстови:

У радним логорима Кинеске власти прогоном Фалунгонг практиканата трансформишу лекарe у убице

Објављено 15. септембрa 2014. на веб страници en.minghui.org
Од практиканта Фалунгонга из провинцији ШандонгУ Кини лекаре често називају "анђелима у белом" Мој деда је био један од лекара кинеске медицине настављајући дугу породичну традицију. Многи људи у нашој заједници су га веома ценили и поштовали га на велико.
Самим тим очекивање моје мајке да ћу похађати медицину и постати доктор није било ништа изненеђујуће, јер би се тиме наставила породична традиција. Покушао сам, али нисам могао успети у томе.
Кинеска медицинска заједница се је значајно променила током година тако да многи лекари не узимају третман пацијената као приоритет. Општа пракса је постала да се захтева плаћање и мито као предуслов за медицинске услуге.
Ипак, пракса лекара у радним логорима је још шокантнија: национални прогон Фалунгонг практиканата је многе лекаре трансформисао из "анђела у белом" у "убице у белом"
 
Испод су два случаја који су се одиграли у радном логору Вангцун у провинцији Шандонг.
 
Госпођа Гу Јинг
Госпођа Гу Јинг (谷 静) стара 72 године, живела је у друштвеном стану стамбених јединица петрохемијске компаније Таиченг у граду Таи'ан у провинцији Шангдонг. У марту 2000. је осуђена на две године принудног рада због вежбања Фалунгонга. Након што је мучењем доведена у критично стање, радни логор је одлучио да је отпусти на основу медицинских налаза.
Дан пре њеног отпуштања, она је одведена у болницу где јој је доктор дао ињекцију непознатог садржаја. Убрзо након тога, госпођа Гу је почела да тешко дише, имала је болове у стомаку, повраћање и пролив.
Логорске власти су биле тако сигурне исхода њеног живота да су убрзо након тога прерано полицијској станици пријавиле њену "смрт"
Ћерка госпође Гу била је потпуно збуњена сутрадан, када ју је "успут" посетио пријатељ који је дошао да јој изрази саучешће у вези смрти њене мајке. Тај пријатељ је чуо инсајдерске информације од рођака који је радио у полицији, и грешком помислио да је њена мајка заиста умрла од ињекције.
 
Госпођа Ванг Цуилан
У јануару 2001. гђа. Ванг Цуилан (王翠兰) осуђена је на трогодишњи рад у радном логору Вангцун, где јој је дата непозната супстанца. Поред тога била је мучена батињањем и насилничким храњењем. Као резултат овог третмана, она је на крају постала
ментално болесна.

Насилно храњење
Уље на платну (55,5 х76)
2004 године
Аутор Веишинг Ванг
Тема: Прогон у Кини 

t3_force_feeding_s_www_falunart_or_Itc4e.jpg

Нашавши се у затвору, а подвргнути бруталном мучењу, испирању мозга и принудног рада, Фалун Гонг практиканти немају никаквих средства за подношење жалбе осим штрајка глађу.
Затворски чувари често користе насилно храњење као облик мучења. Током насилне исхране, стражари присилно потискују жртву држћи јој уста отворена металним спојницама. Они тада насилно гурају гумено црево у једњак или црево угуравају кроз нос.
 У црево уливају супстанце као што је смеша воде и кукуруза, концентрован раствор соли, врућу чили пасту па чак и људски измет.
 Намера је да се нанесе бол како би се сломила воља.
 Таква тортура је изузетно болна и најчешћи је узрок смрти.

Након што ју је радни логор отпустио 2003, госпођа Ванг је често напуштала дом и лутала далеко од куће. Сходно томе, њена породица је морала да је закључава. Након што је потрошила десетине хиљада јуана и посете неколико психијатријских установа, здравље јој се није побољшало. У марту 2012, након 10 година борбе са менталним болестима госпођа Ванг Цуилан је умрла у старости од 45 година.

Психијатријска злостављања су само један метод од многих мучења којима су Фалунгонг практиканти подвргнути током текућег прогона у Кини, који је почео у јулу 1999. Неки лекари су чак учествовали у одузимањима органа живим Фалунгонг практикантима. Ова оптужба први пут је изашла на видело 2006, и иако је сада широко прихваћена као чињеница, њена обимност тек треба да буде у потпуности изложена јавности.

Кинеска верзијаТрадиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤