Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Статуе срама - споменици омражености - Личности древне Кине

Личности древне Кине
Статуе срама - споменици омражености
10. 07. 2020.

Чин Хуи је био министар током Јужне Сонг династије. Познат је по томе што је издао своју земљу и сопственом одлуком погубио лојалне генерале    У пре-модерној Кини људи никада нису постављали статуе политичким личностима. Познати изузетак су гвоздене статуе Чин Хуи-а ( 秦桧 умро 1155.) и његове жене, које су међутим, направљене да се по њима пљујe.
Сматра се издајником јер је сопственом одлуком прогонио и погубио свог политичког непријатеља, Јуе Феија, генерала који се борио за Сонг против династије Јин током ратова Јин-Сонг.
Предање о Јуе Феи-у каже да су након што су Јуе Феи, Јуе Јун и Џанг Шиан ухапшени под лажним оптужбама, Чин  Хуи и његова супруга, госпођа Ванг (кинески: 王氏) седели крај "источног прозора" грејући се покрај ватре, кад је Чин примио писмо од људи који позивају на ослобађање генерала. Чин Хуи је био забринут јер након готово два месеца мучења, није могао натерати Јуе Феија да призна лажне оптужбе за издају и ето на крају ће га морати пустити из затвора. Међутим, након што је једна слушкиња донела свеже наранџе у собу, госпођи Ванг је синула идеја и осмислила је план за погубљење генерала. Рекла је Чин Хуи-у да у кору наранџе пошаље обавештење о извршењу погубе и пошаље га извршном судији. На овај начин ће генерал и његови другови бити погубљени пре него што би цар  могао да укине отворени налог за погубљење.
Та завера је постала позната као "Завера источног прозора"  Током династије Минг је о томе написан анонимни роман назван " Dong Chuang Ji " ("Прича о источном прозору")
Čin Hui pred Prekim sudom Jue Fei, njegov sin i još jedna žrtva Čin Huia najčešće su prikazani kako ga vuku po paklu Suđenje Čin Hui-u u Paklu.

Због њихово учешће у погубији Јуе Феи-а, изливене су гвоздене статуе Чин Хуи-а и његове жене и његовa два подређена лица. ПостављKipovi izdajnika Čin Huia i njegove žene nalaze se u Kini kod Zapadnog jezera u Handžou-slika sa Vikipedijeене су тако да клече пред гробом Јуе Феи-а (који се налази код Западног Хангџоуа језера) Вековима су те статуе од старих и младих проклињане, пљуване и запишиване.

У модерно време ти кипови су заштићени као историјске реликвије.

На капији која окружује статуе виси плоча с натписом:

" Срећно је зелено брдо да је гробље лојалном генералу а бело гвожђе невино је саливено у статуе издајника "


Чин Хуи Смрдљивац

Следи прича о једном Чин Хуовом потомку

За време династије Минг нови генерални гувернер провинције Хангџоу, који је био директни потомак Чин Хуиа и његове супруге Ванг, cкривајући се ноћном тамом обе гвоздене статуе срама бацио је у Западно језеро. Следећег дана језеро је постало црно и мирисало је на бљувотину. Грађани су схватили да се стање језера подудара са нестанком статуа. Када је Чин стигао на сцену, људи су га испитивали о његовој вези са Чин Хуием. Будући да је знао да су статуе потонуле на дно језера, похвалио се: "Ако неко заиста може извући статуе из језера овај званичник ће поднети оставку и затражити казну" У тај трен мутна вода је почела да се бистри а статуе су испливале на обалу као да их покреће невидљива сила.
Кукавички службеник завали се у своју носиљку када је видео овај чудесни призор. Грађани су му возило гађали камењем док је овај журио да утекне а многи од њих пробијали су се кроз завесе носиљке да би му опалили чвргу по глави.
Те ноћи службеник Чин је побегао из Хангџоуа и више се није чуло зa њега.

Повезани чланак:

Трагична смрт генералa Јуе Феи-а


Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤