Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Не може се ићи против небеске воље

Не може се ићи против небеске воље

11. 06. 2021.

(Мингхуи.орг) У Кини постоји изрека: “Бог грома има очи и уши“ што се тумачи да ће онај ко почини зло дело пре или касније бити кажњен. Ово веровање сеже из древног времена.
Веровало се је да је бог грома задужен за заштиту добрих људи и кажњавање лоших.
О овоме постоје приче из древног као и модерног доба.


Џанг Фенг је био погођен громом

Џанг Фенг је био локални званичник током Чинг династије (1644-1912). Био је врло елоквентан и умео се писмено добро изражавати. У правне ствари је био добро упућен. Знао је све што се могло знати о земљашњим порезима и свим домаћинствима у његовој надлежности. Могао је да натера човека да зачас изгуби сав посед. Људи под његовом јурисдикцијом нису се усуђивали жалити се на њега. Ако би се неко ујутру пожалио, порезници би се већ исту ноћу појавили пред вратима.

Џанг је био посебно добар у искоришћавању људи. Кад год је његов претпостављени дошао да врши инспекцију није постојао ни један случај а да за кратко време не стекне повољну репутацију код својих надређених. На крају би му се надређени увек повиновао. Чак је и своје надређeне научио како да искористе људе. Након што би добили новац, делио би га са надређенима. Стога је Џанг Фенг био врло богат.

Гувернер је чуо за Џанга и послао људе који су добро владали борилачким вештинама да га ухвате. Џанг би ухапшен. Након што су људи који су га ухапсили одбили његово подмићивање, Џанг је успео побећи. Иако је био ведар дан без иједног комадића облака на небу зачула се застрашујућа грмљавина и Џанга је погодио гром.
Људи су веровали да је Небо казнило Џанг Фенга за сва лоша дела која је починио.

Одмазда за прогон Фалун Гонга

Када је Кинеска комунистичка партија (КПК) 1999 године почела да прогони чигонг праксу Фалунгонг ( познату и као Фалун Дафа)  многи Кинези су поверовали у владине лажи. Неки су активно учествовали у прогону. На несрећу, последице су биле озбиљне.

Џенг Јоукуеи је био  директор Уреда за свеобухватни менаџмент у општини Деиуанг у провинцији Сечуан. Био је врло активан у прогону Фалун Гонг практиканата и за уложени напор је награђен од стране владе бонусима и промоцијом. Иако су га многи практиканти Фалунгонга наговарали да не следи директиве КПК, није променио свој начин понашања према Фалунгонг практикантима.
21. маја 2006. је увече са још неколико сеоских званичника био у шетњи када га је погодила муња. Умро је  на лицу места у 42. години.

Чен Џинчианг, заменик директора суда Кангпинг у провинцији Лиаонинг, искривио је чињенице и 2010. неправедно осудио Фалунгонг практиканте Ванг Јинфенга и Ли Шиаопинга на 7, односно 3 године затвора. Месец дана касније, против њега и још једног судског званичника извршена је истрага у вези примања мита од мафије. Пошто је у то време био хоспитализован због саобраћајне несреће, избегао је гоњење случаја учествовања у  корупцији. Чен је добио условну казну и изгубио посао. Четири године касније у августу 2014. године, Чена је на риболову смртно погодио гром.

Џанг Тонгкин је био учитељ уметности у средњој школи бр. 68 града Шенјанга у провинцији Лиаонинг. Организовао је студенте да учествују у кампањи која је клеветала Фалунгонг. Такође је израдио неке цртане филмове који су нападали оснивача Фалунгонга.
У лето 2003. Џанг је током риболовног путовања наишао на олују праћену грмљавином. Склонио се од кише под дрветом. Био је погођен муњом и умро са рупом на лобањи. Тело му је било под јаким опекотинама.

Ли Џонгде, шеф финансијске канцеларије у граду Лаики у провинцији Шандонг је 2000 године, написао песму којом клевета Фалунгонг. Умро је након ударца грома док је радио на пољу.

Тан Чаочуен, ветеран из града Чингјуен у провинцији Гуангдонг радио је у центру за испирање мозга који је основан за “преваспитавање” Фалунгонг практиканата. Једне ноћи му је након удара грома пала грана дрвета на главу. Тан је изгубио памћење и добио трајно оштећење мозга.

Овај чланак на енглеском: https://en.minghui.org/html/articles/2021/4/26/192047.html

Овај чланак на кинеском


Повезани чланци:

Статуе срама - споменици омражености

Кармичка казна: Кинези пригрљују древни концепт за разумевање последица прогона
Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤