Biser do Bisera

КИНА 20-ог ВЕКА


     30.11.2013

Заједно 2007

Стани поред мене

Суочени са тужном неправдом

Заједно, наш глас
нек' у миру  позове на:

Окончање мучења,
Окончање убијања,
Заустављање прогона!

Некa cаосећање расте у нашим срцима

Заједно у миру, нашим гласом направимо разлику. 

~~~~~~~~~~~~~~

Стихови песме посвећени прогону Фалунгонг практиканата у Кини

Свету је потребна Истина, Доброта, Трпељивост
Детаљно ка теми

Чај од лотоса

Чај од лотоса

10.08. 2018
Лотос је диван цвет који je симбол лепоте и чистоће. Феномен "лотос ефекат" је добро познат. Захваљујући својој јединственој структури листа, лотос биљка има перфектно самочишћење. Прашина и прљавштина се не приања на листове и цвет и ово је послужило као пример за израду материјала који се користе у аутомобилској индустрији, купатила или стакла прозора на високим облакодерима која се не морају чистити.
Чај од лотоса
У својој првобитној домовини је поред своје лепоте лотос коришћен и још увек се употребљава као лековита биљка. Без обзира да ли се ради о корену или листовима, све се може употребити за прехрану или чај тако да се моћ лотоса може уживати интерном употребом.

Састојци
Ако погледамо хемијски састав лотосовог цвета, он садржи танин, алкалоиде као што је нуциферин и норнуциферин, масне киселине - линолејска и линолна киселина итд. Приликом поста ова група киселина игра важну улогу у исхрани. Додуше, то су алкалоиди са најјачим познатим отровом, који се појављују само у траговима, али они имају јак ефекат лечења.
Лотос се користи за јачање срца, бубрега, желудца и целог пробавног тракта. Примењује се и код високог крвног притиска као и код грозница, несаница и менструалних грчева. Такође се у Азији лотос примењује код крварења. Раније се веровало да семена лотоса бране од љубавних чини.

Подручја растаЛотосов цвет је инспирација декоративних посластица
Најчешће се лотос повезује са Индијом, међутим то не значи да он расте само у Индији. Његово природно поднебље раста је у целој Азији, нпр. у Непалу као и у Јапану, Кореји, Кини и Пакистану. Оригинални домен распрострењености се протеже чак на западу до Каспијског и Аралског мора.Такође се може наћи на југоистоку Северне Америке, на језерима, мочварама или малим барама. Тамо је он међутим циљано засејан.
Ако се узме у обзир да лотос апсолутно не може да толерише мраз, да је одговарајућа дубина где расте најмање 60цм. и да му је за раст потребно доста сунчеве светлости онда се лотосов цвет може узгајати под тим условима.

Производња
Сви делови биљке лотоса се могу користити. Листови се прикупљају најбоље лети, корења међутим у јесен или зиму. У Азији, се корен кисели као зимница у соја сосу а затим употребљава као салата. Чај се може правити од свих делова биљке.
Корен лотоса се употребљава при менструалном крварењу и поремећају менструалног циклуса. Корен тек проклијалог лотоса је идеалан за лечење високог крвног притиска. Тако, сваки део биљке има сопствени идеалан терен дејствовања на људски организам.
Чај од лотоса се може набавити у продавницама и свакако је нешто егзотично, док се широка примена лотоса у Азији већ одавно не своди само на прелеп изглед овог цвета.

Текст преузет и прерађен са веб странице http://www.tee-magazin.de/lotus-tee/

Традиционална култура

Културолошке финесе које су окарактерисале Кину вековима

ТРАДИЦИОНАЛНА КИНЕСКА МЕДИЦИНА

НАЈУНЧИКОВИТИЈЕ ВЕЖБЕ ЗА ЗДРАВЉЕ У 20/21 ВЕКУ - ЧИГОНГ ЗВАН ФАЛУН ДАФА
¤ Једноставне вежбе које се могу радити у групи или индивидуално. Традиција преношена вековима с колена на колено ! ¤